Tour de Playas

forrás
Costa Rica - akár a magazinokban. Sétáltunk az óceánban, ringattattuk magunkat a vízen, gyalogoltunk a homokban, átgázoltunk egy sáros folyón, amelyik az óceánba ömlik, benéztünk egy aprócska barlangba, millió apró kis rákot láttunk szétszéledni, ahogy közeledtünk hozzájuk, majd szerencsénk volt megcsodálni két ragyogó színekben pompázó papagájt. Tettük mindezt kissé borús időben, ami a képeken is látszik. Kissé komornak tűnik, pedig nem volt az.



Kocsival vágtunk neki a 65 km-re fekvő úticélunknak, Jacónak. Amolyan turistaparadicsom a leírások alapján, szép strandokkal. Kihasználtuk az autó adta szabadságot, így végül ez egy olyan kirándulás lett, ahol az nem az úticél volt a lényeg, hanem maga az utazás. Több helyen megálltunk útközben, megnéztünk egy-egy partszakaszt, ahol jelenleg alig jár ember. Kevés szöveg, sok kép következik.

Krokodil-híd

Első állomás a Krokodil -híd.


Így néznek ki az emberek, ahogy nézik a krokodilokat. 


És itt vannak a krokodilok, amiket néznek. 



Playa Galardonada

Most pedig  jöjjenek a kellemesebbnek tűnő helyek. Óceánpart - minden bizonnyal apálykor.


Az idő felhős volt, és időnként esett is az eső. Pontosabban inkább csak szitált, ezért a borús hangulatú képek.
Dagálykor valószínűleg feljön a víz egészen a kisodort fákig.



Ahogy lépkedtünk életre kelt a homok. Apró rákok tucatjai szaladtak szét vagy éppen bújtak el a homokban lépteink hatására. A videón épp nem menekülnek, mert nagyon esznek valamit.




Vízesés a sziklafalon



A lefolyó víz végül "eltűnik".



Kicsit távolabb

Folyó és óceán találkozása. 



Itt keltünk át az óceánba ömlő sáros folyón. Amilyen kicsi volt, olyan erős a sodrása. Szerencsére sekély volt a víz, és tudtunk bátorságot meríteni abból, hogy láttunk másokat a túlparton. Ha nekik sikerült...


Több kis barlang látszott ki a vízből. Az hiszem apály idején lehettünk itt, így volt lehetőségünk bekukkantani a barlangba.




Playa Herradura

A magazinba illő strand. 



Sajnos a fetni képek nem adják vissza jól a látványt, a nyitókép, amit nem én csináltam, igen.
Itt nagyon jót fürödtünk a vízben. Ez volt az első olyan hely az általunk látott Costa Ricában, ahol igazán hívogató volt a víz. Így meg is mártóztunk benne.
Nincs különösebb karácsonyi hangulatom, a helyi készülődés ellenére. Már szinte hiányozni kezdett egy kicsit... Annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy karácsonyrajongó. De a tengeri lubickolás tudta feledtetni ezt a már-már hiányt.

Playa Hermosa

Folyattuk az utunkat a következő helyre, egy igazi szörfparadicsomba. 


A hullámok, ha nem is voltak hatalmasak, de nagyon nagyon erősek. Úgy söpörték le a családunkat lábáról, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Jól nekifeszül az ember a hullámnak, aztán elsöpri, mintha csak egy pihe lenne a vízben.



Nemrég itt rendeztek szörf világbajnokságot. A hullámok állandónak tekinthetők tehát.
Amikor megérkeztünk a partra, akkor láttam, hogy a csomó ember lubickol a vízben. Aztán kiderült, hogy ez bizony nem lubickoló csapat, hanem szörfösök, akik ülnek a deszkáikon várva a megfelelő hullámot. Így azért elég viccesek voltak. :)

A naplemente is szemet gyönyörködtető. 



Érdekes kérdés számomra, hogy hol van itt annyi a rengeteg turista (évente 2 millió), amiből még egyet sem láttunk. Persze a mikor sem mellékes. A szezon majd karácsony körül kezdődik és az is igaz, hogy nem nagyon jártunk turistaparadicsomban. Azt pedig egy cseppet sem bánom, hogy nem kell 275 emberrel osztozkodnom néhány méteren a parton, mint ahogy ezt tettük Gárdonyban a nyáron. (Volt olyan, hogy 1 méter távolság nem volt a a körülöttünk levőktől, annyira tele volta  strand.)

Végül egy videó, amit az ember gyereke készít, amikor tetszik neki, amit lát. 




x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Ha érdekel a folytatás, kérhetsz értesítést az új bejegyzésekről e-mailben. Ehhez iratkozz fel e-mail értesítésre. Kattints a lap tetején lévő feliratkozás gombra, írd be az e-mail címed és az ellenőrzőkódot. Ezután nézd meg a postafiókodat, majd kattints a levélben levő linkre és kész. (Nekem mindez angolul jelenik meg, ezért írtam az útmutatót.)

Megjegyzések